БЪЛГАРИЯ, Темида

Биячите на Тодор все още мълчат за смъртоносното нападение, съдът решава дали да ги пусне на свобода

Тодор Йорданов Враца
18-годишният Тодор бе пребит до смърт в центъра на Враца.

Мярката за неотклонение на братята Иван и Десислав Дамянови, които се обвинени за смъртоносния побой над 18-годишния Тодор от Враца, ще бъде гледана в съда днес. Известните като Поничките мъже отказват да обяснят действията си. Междувременно все още не е ясно от каква е точната причина за смъртта на момчето, обясни пред Нова тв говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. По думите й съдебно-медицински експертизи имат за цел да изяснят причината за смъртта.

Носел е бокс

Няма съмнение, че 18-годишният Тодор е използвал метален бокс”, каза още Арнаудова. „На този етап доказателствата са такива, че Тодор е излязъл от автомобила си, отишъл е до мястото, където са се намирали двамата братя и между тях е възникнал словесен, а по-късно и физически сблъсък. Имало е взаимно нанасяне на удари”, обясни тя. Прокурор Румяна Арнаудова уточни, че по телата на двамата братя също има травматични наранявания. Става дума за разкъсно-порезни рани, уточни тя.

Прокурор Арнаудова обясни и защо първоначално повдигнатото обвинение на двамата братя беше за причиняване на смърт по непредпазливост в следствие на причинена лека телесна повреда. “В рамките на първите 24 часа от разследването прокурорът имаше единствено доказателства, които обуславяха подобна правна квалификация. Нямахме заключение на аутопсията, имахме само описание на травматичните наранявания. Става дума за общо 28 охлузвания, а охлузванията представляват лека телесна повреда по смисъла на закона”, уточни тя.

Експерти на място

Освен съдебното решение, днес се чакат и резултатите от втората аутопсия на момчето, която по категоричен начин да установи причините за смъртта му.
Както Труд писа, във Враца пристигнаха експерти от ВМА, както и прокурори от Върховна касационна прокуратура. Те ще помагат да местните обвинители при разследването.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...