БЪЛГАРИЯ, Политика

Борисов се скара на едрия бизнес: Да не ми дават акъл!

бойко борисовПремиерът Бойко Борисов скастри бизнеса, който поиска оставката на вътрешния министър, ако не бъде разкрит убиеца на бизнесмена Александър Антов, предаде Канал 3.

„Да не ми дават акъл от Тайланд и от дългите им почивки“, изригна премиерът по повод изявлението на председателя на КРИБ Кирил Домусчиев.

„Когато горивата паднаха драстично, защо не свалиха цените. А като поскъпваха, плашеха с поскъпване на хляба, тока, какво ли не”, каза Борисов по време на посещението си в авиобаза “Граф Игнатиево и продължи:

“Бъчварова не разкрива убийства, има професионално ръководство. По всички поръчкови покушения има данни кой, кога и как ги е извършил. Когато обаче се сглобят пред съда тези доказателства, трудно издържат”.

Министър-председателят бе категоричен, че в момента повече го тревожи ситуацията с битите пенсионери и добави, че е поставил е срок до утре до обед да има арестувани.

“Надявам се колегите от КРИБ да бъдат по-умерени в преценките и исканията си, защото 2-3 убийства могат да свалят всяко правителство и така организираната престъпност да клати държавата”, заключи Борисов. Като пример той даде случилото се на 13 ноември в Париж и попита дали и там бизнесът е искал оставки, или е застанал до правителството си.

Рестартът на “Южен поток” е активно мероприятие

“У нас големите бизнесмени имат изключително голям афинитет към медиите и всеки един от тях си има по няколко. Но нека войните, които водят помежду си, да не ги приписват на държавата. Няма да стане. Питам – може ли аз да не знам, че “Южен поток” ще се възстановява”, попита риторично Борисов. Той нарече появилите се коментари в пресата за възраждането на газопровода “активно мероприятие”, за което му се е наложило и той, и Кремъл да ги опровергават.

“Ужасно е това, което се случва в Турция”, заяви Борисов по повод атентатите в Истанбул. “Нека да пазим тази стабилност, която имаме, защото виждате какво е около нас”, заключи премиерът.

За ремонта на МИГ-29

“Водят се сериозни разговори и още до края на месеца ще има нови договори за ремонт на другите ни МИГ 29”, каза военният министър Николай Ненчев.

Двигателите на българските самолети МИГ бяха ремонтирани в Полша. До това се стигна след като Народното събрание позволи на министъра на отбраната да подпише съответните договори с Полша за ремонта им.

За всеки един двигател страната ни плати по 1,023 млн. евро, а транспортните разходи, според подписания договори, бе поет от Варшава.

В споразумението бе предвиден ремонт на шест двигателя и временно използване на два полски двигателя за 2 години.

За Лютви Местан

„Каква руска мина е настъпил Местан? Нима Путин във всяко свое изявление не сочи мен и България като главен виновник“, заяви още премиерът Бойко Борисов.

„Местан изведнъж заяви, че стъпил на руска мина. С цялото ми уважение към него, когато Путин и Ердоган в Анкара взеха „Южен поток” и го направиха „Турски поток”, когато взеха реакторите на АЕЦ „Белене“ да ги правят в Турция, когато започна целият износ на Турция да се пренасочва към Русия и точно производителите, които Местан защитава да страдат най-много – каква мина тогава той настъпваше. Тогава тези протурско-руски интереси не бяха ли интересни за ДПС и лидера ѝ Местан?”, попита Борисов и допълни:

„Опитвам се да запазвам спокойствие и сигурно още ще го правя, но такива измишльотини, които се опитват се тиражират и всеки ден да ги прехвърлят към нас – нито ще оставя ГЕРБ да носи тази отговорност, нито аз. Какъв руски интерес има в България някой, за да го говори това и услужливите му големи бизнесмени със своите „независими” медии да го подкрепят, или обратното – другите да го атакуват. И едните, и другите – лоши. В тази игра добри няма“.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...