БЪЛГАРИЯ, Общество

Жителите на “Овча купел”: Животът ни стана неспокоен, хората си продават апартаментите заради бежанците

овча купел
„Животът ни стана неспокоен, преди децата и внуците играеха пред блока, сега децата на бежанците играят там. Не може да има бежански лагер между две училища, детска градина и университет“, каза пред БТВ жителка на столичния квартал „Овча купел“, чието жилище се намира непосредствено до бежанския център.

Както ФОРУМНЮЗ писа местните хора са недоволни от нарастващия брой бежанци и трафика на хора в района, настояват за закриване на центъра. Те дори заплашват да се стигне до блокада на Околовръстния път, ако исканията им не бъдат изпълнени.

Промени се и количеството и вида на бежанците, преди бяха семейства, жени и деца, които не са ни пречели, носели сме им дрехи и храна. В момента количеството е много по-голямо, голяма част от мъжете нямат нищо общо с общежитията, разказват хората от „Овча купел“.

Пият алкохол и вадят ножове

Описват бежанците като млади мъже, с раници на гърба си, с видимо не европейски произход. Хората си продават апартаментите.

„Винаги са с алкохол в ръцете, непрекъснато с телефони, събират се на групи, пречат на достъпа до входа, слушат силна музика, вадят си ножове. Многократно са подвиквали, получавали сме дори неприлични предложения. Изхвърлят си боклуците където намерят, не приемат никакви забележки“, добавя жена от квартала.

Преди дни момче и момиче с чужд произход се блъскаха във вратата през нощта, събудиха целия блок, каза още жител на близките блокове.

Според жителите се извършва трафик на хора, заради което бежанците се събират. Според тях не трябва да се допуска големи групи чужденци да преминават през България.

Сезирали са Народното събрание, Комисията по национална сигурност и кмета. Местните искат да се закрие бежанските центрове, ако не може да се стигне до блокиране на Околовръстното шосе в София.

„Очакваме отговори от институциите, за да не се стига до блокади“, завършиха жителите на квартала.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...