БЪЛГАРИЯ, ПО ТЪМНО

Две семейства пребити в домовете им в Пловдивско и Търговищко

Полицията разпитва всички араби в района на инцидента. Снимка: Архив
Снимка: Архив

Две семейни двойки за станали жертва на побой при два отделни случая, съобщават от МВР.

За единия инцидент пише „Труд“, а за другия – Дарикнюз.

В петък в тръговищкото село Камбурово в леглата им, докато спят, били атакувани 62-годишният Хюсеин Кадиров и жена му Хатидже (58г.). В събота, в 22:30, в пловдивската полиция е получен сигнал за нападение над 75-годишен мъж и 70-годишната му съпруга. Те спели, когато трима маскирани мъже нахлули в къщата.

Край Търговище

Семейството животновъди е било нападната и бито в леглата в къщата им в Камбурово, но дирекцията на МВР в Търговище мълчала два дни за инцидента.

Хюсеин Кадиров и жена му Хатидже станали жертва на нападението още в петък малко преди полонунощ, а от полицията съобщили лаконично за станалото чак в днес.

Двамата пострадали са с множество травми от боя, но мъжът бил по-сериозно наранен. Удряни са били по главите и краката с дървен предмет, вероятно сопа или някаква тачка. Мъжът имал шевове по главата и насинено око.

По данни на полицията нямало данни за средна телесна повреда и съпрузите били пуснати за домашно лечение.

Съселяни на пострадалите обаче се притесняват, че те са в шок от нападението. “Спяли са хората и някой се нахвърлил отгоре им. Не успели да видят нападателя, който само съскал на български да мълчат. Тряснал жената по главата и я зашеметил. Нито пари им е искал, нито е казал защо им посяга. Тази неизвестност е страшна. Какво е искал”, питат се комшии.

Нападнатите гледали сами няколко крави и овце. Не били богати хора. Били тихи и кротки. Имали двама синове, които живеели със семействата си в Белгия.

Според версиите в селото нападателят първо нахлул през прозорец в една от стаите, които се ползвали от синовете. После отишъл при съпрузите и почнал да ги налага.

Няма откраднати вещи или пари, категорични са от полицията и селото.

Хората проследили стъпките в снега и установили, че среднощният побойник е бил сам. По дирите разбрали, че излязъл от селото към шосето. Нападнатата къща били в крайна част на Камбурово и двете съседни били празни.

“Много сме притеснени. Над 1000 човека сме в селото и се чудим какво става. Ако сами разберем кой е, хич няма да чакаме закона и ще се заемем с него. Да напада така беззащитни хора в съня им. Ами, ако беше ги убил. Ако утре посегне на друг, какво ще стане”, вайкат се в Камбурово.

Говорителят на полицията в Търговище Ани Кръстева обяснява късното подаване на инцидента с думите, че в събота и неделя не давала бюлетин. Съобщавала произшествията от уикенда, ако ръководството й наредяло.

Край Пловдив

Възрастното семейство от Голям Чардак също станало жертва на подобна атака. Нападателите докарали възрастната двойка до безпомощно състояние и им нанесли удари с твърд предмет. След като претърсили жилището и не намерили пари и ценни вещи, тримата се оттеглили в неизвестна посока.

Пострадалите са транспортирани с линейка в пловдивска болница за оказване на спешна помощ.

От УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив съобщават за Дарик, че след извършени прегледи жената е освободена за домашно лечение, а съпругът й е оставен за наблюдение. Той е настанен в Клиниката по ортопедия и травматология с фрактури по крайниците, но няма опасност за живота му.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...