БЪЛГАРИЯ, Политика

Един от депутатите зад Местан потвърди: Напусналите ДПС с изявление навръх Богоявление

пресконференция местан - юниЛютви Местан и поддръжниците му, доскоро част от парламентарната група на ДПС, ще съберат медиите в пресклуба на БТА в София утре, потвърждава пред “Труд онлайн” Хюсеин Хафъзов, който бе сред първите, тръгнали след изгонения лидер.

Пресконференцията на детронирания първи ще бъде внавръх Богоявление – единият от най-големите празници на Българската православна църква. Началният час на брифинга все още се обсъжда.

Предполага се, че до Местан ще седнат и петимата вече бивши депутати на движението – Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед, Айдоан Али, както и последните двама, напуснали партията – Мариана Георгиева и Венцислав Каймаканов.

Именно на друг важен ден за църквата – 24 декември, ДПС се събра в сараите на Ахмед Доган и след това Лютви Местан бе отстранен от всички постове в партията. 24 декември е и рожденият му ден – някогашният заместник на Доган навърши тогава 55 години.

Подкрепа от Турция

Местният сайт 24rodopi.com съобщи, че депутатът Шабанали Ахмед ще се срещне в края на седмицата в Анкара с турския премиер Ахмет Давутоглу. Според изданието депутатът вече е в Турция. На 29 и 30 декември Шабанали Ахмед проведе срещи с изселнически лидери в Турция и е бил приет и от кмета на Голяма бурсенска община Реджеб Алтепе.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...