БЪЛГАРИЯ

Само във ФОРУМНЮЗ

Автокрадците с нова страст, масово свалят фарове

Разбиването на ключалки остава в историята, след като работата на парче е все по-доходоносна за джамбазите

без фарове
Изчезналите фарове на по-скъпите коли излизат около няколко хиляди лева на собствениците им.

Фаровете на коли. Това е последната страст на автокрадците в София. Скъпите части са идеална плячка за джамбазите, които вече не се занимават да разбиват ключалки и да се справят със системи за сигурност.

Оказва се, че те все по-рядко отмъкват цели МПС-та. Затова пък работата на парче им осигурява да пласират по-лесно частите. Това сигнализираха потърпевши от набезите около празниците пред ФОРУМНЮЗ.

Схемата на крадците е проста. Свалят фаровете, а приоритет са скъпите возила. Техните части струват по няколко хиляди лева. А “щетата” остава за собствена сметка, защото дори при пълно автокаско, никоя фирма не възстановява липсващи фарове, показа проверка на екипа ни.

“Бях в един от столичните молове. Паркирах, както обикновено и спокойно оставих колата си. Навръщане изненадата беше повече от неприятна”, разказва една от жените с “похитени” коли.

Оказва се, че не е единствена, а дори част от сериозно разработена схема, която е ужилила доста хора по празниците.

Според поръчката

Автокрадците работят и по поръчка. Практиката е позната най-вече на местно ниво в софийските квартали. Там джамбазите набавят части според нуждите на клиента. Така доста хора осъмват без предни стъкла например. “Слязох да запаля двигателя да поработи в студеното време, и видях, че нямам стъкло, но любезно ми бяха оставили уплътнението му, закачено на огледалото за задно виждане”, разказа друг потърпевш пред екипа ни.

Същото се случва и с други авточасти, които умело са свалят само за минути и заминават по предназначение според списъка на автокрадците. Всеки ден стават все по-изобретателни, не знам утре какво ще заварим пред входа, жалват се още столичани.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...