БЪЛГАРИЯ

Пътната агенция съветва шофьорите: Без нерви!

Трафикът по заснежените пътища е засилен, образували са се колони на много места в страната

Снимка: бТВ
Снимка: бТВ

„Апелирам към шофьорите за по-здрави нерви. Да не предприемат рискови изпреварвания и въпреки ниската скорост в колони, да се движат в тях. По-добре по-късно да стигнат, отколкото да има катастрофи”, заяви шефът на Пътна агенция „Инфраструктура” Лазар Лазаров. Той изнесе поредните данни къде в страната следпразничният автомобилен трафик е тежък. Ситуацията се усложнява от навалелия сняг, за който метеоролозите предупреждават още от края на декември.

Данните

Според информацията на Лазаров движението в посока от Сърбия към София се осъществява нормално. Има голямо забавяне и колона на пътя от Видин към Ботевград, през Монтана и Враца. Засилен е трафикът в районите от Гърция и Банско.

„Неимоверно движението ще е с много по-ниска скорост, отколкото при нормални условия. Съчетано с обилния снеговалеж, това допълнително ще затрудни ситуацията”, каза Лазар Лазаров.

От „Пътна полиция” съобщават, че на входовете на София има задръствания. Колоните от прибиращи се автомобили са най-големи на прохода „Владая”. Очакванията на КАТ бяха за завръщане на между 300 000 и 400 000 коли в столицата след празниците.

Министърът на регионалното развити Лиляна Павлова увери, че почистването на пътната мрежа върви по план. За него се грижели над 1000 снегорина. В София пък броят на тези машини е над 150, обявиха от местната управа.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...