БЪЛГАРИЯ

Поне 15 см сняг натрупва за голямото завръщане след празниците

Жълт код за опасно време е обявен утре за цялата страна, край морето се очакват и поледици

vreme2
Снимка: бТВ

Снежна покривка от поне 10-15 сантиметра ще натрупа утре в цялата страна, когато стотици хиляди българи ще започнат да се прибират градовете след посрещането на Новата година. От НИМХ към БАН от няколко дни предупреждават, че неделята няма да е благоприятен ден за пътуване – снегът ще започне да вали силно още тази нощ, като утре сутрин вече ще е покрил страната.

Жълт код

Жълт код за снежно време е обявен утре в цялата страна. През нощта облачността ще се увеличи и ще завали сняг – първо в Западна България, като валежите постепенно ще обхванат и източните райони. По Черноморието, в крайните югоизточни райони и по поречието на Струма, снегът ще премине в дъжд и там ще има условия за образуване на опасни поледици. В област Кърджали ще има силен вятър.

В понеделник валежите ще продължат, но ще бъдат по-слаби, а около и след обяд временно ще спрат. В по-голямата част от страната ще бъдат от сняг, в югозападните райони – и от дъжд.

На пътя

От „Пътна полиция” призовават всички, които се прибират следпразнично, да си направят добре сметката за часа на тръгване. Началникът на звеното Бойко Рановски предупреди, че ще се извършват проверки за неспазване на правилата и който бъде заловен няма да се размине със солената глоба.

„Трафикът ще е най-интензивен утре. В неделя, от 10 до 16:30 ч на пътя Е-79 през Владая ще бъдат отворени две ленти в посока София. В последния от почивните дни от 14 до 20 ч се забранява движението на моторните превозни средства над 12 тона по магистралите и натоварените пътища”, обясни Рановски.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...