БЪЛГАРИЯ

Мнения: Раздорът в ДПС заради “Южен поток”. Доган бил путинист, а Местан – натовец

Бойко Ноев“Москва прекъсна „Южен поток” и затова в момента върви панически процес. Вече бяха преведени пари и голяма част от структурите разчитаха на проекти за стотици милиарди, свързани с газопровода. Тук подкрепата на ДПС е критична, а Местан не го подкрепя”. Това е прочитът на раздора в ДПС на бившия посланик на България в Москва Илиян Василев пред Нова тв.

По думите му в момента виждаме “последните мигове в живота на ДПС като балансьор. Всъщност това е проблемът на Доган  и затова той излезе от изолацията си”.

Турската пропаганда

“Турската пропаганда в момента тече в тази посока – Доган е путинист, а Местан е натовец”, заяви психологът проф. Людмил Георгиев, който е бил част от ръководството на ДПС, пред Нова тв.

“Стана ясно, че всеки, който престъпи националните интереси на България, ще последва съдбата на Местан. Смущаващо е, че български политик се крие в чуждо посолство. Самото му пребиваване е непонятно, това е едно недоразумение”, смята Георгиев.

“Ахмед Доган не може да позволи ДПС да бъде партия проводник на чужди интереси”, коментира той.

Вътрешна борба за власт

Това, което се случва в ДПС, е вътрешна бора за власт, а декларацията за сваления руски самолет е само повод, коментира бившият военен министър Бойко Ноев. Сега ще разберем дали ДПС е демократична партия, допълни той.

Относно факта, че бившият първи потърси помощ в турското посолство, Ноев коментира, че много посолства в София се опитват да се бъркат във вътрешната политика на България и от нас зависи да не го допускаме.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...