БЪЛГАРИЯ, ЗВЕРОВЕ

Коледен дух във Велико Търново – има подаръци и за бездомните животни

Кучета в приютТази година Дядо Коледа зарадва и бездомните животни. Във Велико Търново подаръци имаше и за кучетата в приюта, но и за скитащите по улиците бездомни четириноги.

„Търся куче за куче компаньон. Искам куче, което да лае – да бъде добър пазач. Искам малко куче, което да може да свикне с мен…”

Така звучим ние хората, изправени срещу клетките в приюта. Но малко са онези, които се замислят от какво се нуждаят обитателите им.

„Ваксини, одеалца винаги са необходими за бебетата. Храна не отказваме, особено за бебета, защото храна за възрастни има, но има много малки кученца – те много трудно се захранват”, обясни д-р Глория Христова, управител на приюта за кучетата във Велико Търново.

Осиновените кучета

От септември досега през приюта са минали 113 кучета. Осиновени са 60. Очакващи грижа са други 40, от които 18 са бебета.

Анна Великова е студентка по право последна година. Една от доброволците, посветили празниците в набиране на средства за бездомните животни.

„Има хора, които даряват много. И те обичат животните, което наистина за мен е голяма изненада, тъй като не съм срещала подобна отзивчивост в хората”, каза Анна Великова.

Рядко се среща, но я има, с надеждата да не е само по Коледа.

„Някак хората трябва да осъзнаят, че вината е на тези, които безотговорно развъждат, които не си кастрират животните и после натирват малките – било изхвърлени, било в найлонова торбичка в контейнера. Нали не можем да държим отговорни едно животно за това, че е живо и че е на улицата”, каза Елица Колева.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...