БЪЛГАРИЯ, Политика

Изключиха Лютви Местан от ДПС, председателска тройка поема управлението (обновена)

Във временния председателски съвет влизат настоящите депутати Рушен Риза, Мустафа Карадайъ и Четин Казак

пресконференция местан - юни
Досегашният председател на ДПС Лютви Местан е изключен от партията и свален от всички постове в нея. Решението е взето преди минути на извънредното заседания на Централния съвет на партията, който се проведе в Сараите на почетния председател Ахмед Доган. Колективен орган поема управлението на ДПС, съобщи говорителят на партията Велислава Кръстева.

Във временния председателски съвет влизат настоящите депутати Рушен Риза, Мустафа Карадайъ и Четин Казак.Те ще управляват заедно партията до провеждането на национална конференция.

На заседанието са присъствали повече от 80 от членовете на Централния съвет на ДПС и решенията са взети единодушно.

Доган се закани

Доган е водил заседанието и е завършил речта си по адрес на Местан с думите: Такава ще бъде съдбата на всеки, който се изправи срещу националните интереси на България.

На въпрос дали това е мотив за взетото решение за отстраняването на Лютви Местан, Кръстева заяви: „Това е достатъчно силният аргумент, с който бяха взети тези решения”. „Словото му , разбира се беше доста по-обширно. Имаше възможност да се дискутира, така както винаги е било на нашите заседания. Много важно е да обърна внимание на това, че всички решения бяха взети единодушно. Всички действия днес бяха съгласни с устава на ДПС”, заяви тя.

Както ФОРУМНЮЗ писа Централният съвет на ДПС се събра на извънредно заседание в резиденцията на почетния председател Ахмед Доган. Очакваше се да бъде решена съдбата на настоящия лидер Лютви Местан, към когото Доган отправи критики преди дни.

Самият Местан по-рано даде пресконференция в Кърджали, където обяви, че заседанието на съвета е нелегитимно и не смята сам да дава оставката си. Твърди, че не е бил поканен на форума.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...