БЪЛГАРИЯ

Тръгна делото за катастрофата, при която загина синът на шефа на ДАНС

катастрофа Георги Илиев Юлиян Георгиев
Катастрофата стана на 2 април 2014 година на входа на Ловния парк.

Синът на председателя на ДАНС Димитър Георгиев, който загина при катастрофа с мотор, се е качил на него, след като е употребявал канабис. В кръвта на шофьора, който е го е блъснал, не са открити следи от алкохол. Това стана ясно на заседанието по делото, което тръгна днес.

20-годишното момче се е движело със 120 км/ч в момента на сблъсъка, който е станал на входа на Ловния парк в София, на 2 април 2014 година. Ударът е бил непреодолим заради високата скорост на мотоциклета, сочи експертиза.

Според прокуратурата собственикът на известна верига пицарии – Георги Илиев – е направил забранен ляв завой в посока Ловния парк и така се е стигнало до катастрофата. Моторът на Юлиян Георгиев се е врязал в колата на Илиев и 20-годишното момче е загинало на място.

Експертите заключиха също, че Георги Илиев е завил в нарушение, защото е имало двойна непрекъсната маркировка.

Самият Илиев е собственик на известна верига пицарии.

Илиев казва, че и преди е правил такъв ляв завой

“Към 21 часа се отправих от дома си към Ловен парк, посока КАТ и оттам исках да вляза през “Симеоновско шосе”. Не съм се движил с висока скорост, правил съм ляв завой пред полицията и затова знам, че мога да правя ляв завой. Пускам отрано ляв мигач, видях светлина от автомобил, извърших ляв завой и чух метален удар. Слязох, видях мотора под колата ми, изпаднах в паника, защото не виждах тяло. Първото, което направих, беше да се обадя на жена ми, казах ѝ, че съм участник в произшествие със загинал. Направиха ми тест за алкохол, нула промила, направиха ми и тест за наркотици”, разказа подсъдимият Георги Илиев в съда.

Свидетелски разказ

Не помня с подробности. Аз имах уговорка с г-н Илиев да се видим в пицарията в Ловния парк, чаках на светоара и чух тътен, шум. Видях, че има коли и ги подминах, за да направя безопасен обратен завой, върнах се на входа на Ловния парк. Имаше катастрофа между автомобил и мотор, в посока центъра. Видях г-н Илиев, питах го какво се е случило, той беше шокиран. Останах с него за подкрепа. Разбрах, че мотор се е врязъл в автомобила на г-н Илиев и за нещастие мотористът е загинал. Илиев е правил ляв завой към Ловния парк и мотористът се е забил в него. Моторът беше силно врязан в автомобила, имаше разпръснати части”, обясни Ивайло Батинков, свидетел на катастрофата.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...