Life, Кино, КУЛТУРА, СВЯТ

“Силата се пробужда” би исторически рекорд на “Джурасик свят”

Филмът "Междузвездни войни: Силата се пробужда" подобри рекорда на "Джурасик свят" за глобални приходи през дебютен уикенд на екран

междузвездни войни силата се пробужда
Филмът “Междузвездни войни: Силата се пробужда” подобри рекорда на “Джурасик свят” за глобални приходи през дебютен уикенд на екран, предадоха световните информационни агенции, позовавайки се на компания “Дисни”.

При оповестяването на първоначалните данни стана ясно, че дългоочакваният седми епизод от космическата сага “Междузвездни войни” е поставил рекорд в домашния бокс-офис, но изостава по глобални приходи от “Джурасик свят”.

Продажби за 281 милиона долара

Окончателните данни показват, че през дебютния уикенд на екран на “Междузвездни войни: Силата се пробужда” в САЩ и Канада са продадени билети за рекордните 248 милиона долара. Глобалните продажби възлизат на 281 милиона долара. Така общите приходи от “Междузвездни войни: Силата се пробужда” стават 529 милиона долара, с които филмът подобрява досегашния рекорд от 524,9 милиона долара, поставен от “Джурасик свят” при излизането му на екран през юни тази година.

Още рекорди

В редица страни, сред които Австралия, Великобритания и Русия, “Междузвездни войни: Силата се пробужда” дебютира с рекордни приходи. Данните не включват страни като Гърция и Индия, където лентата излиза на екран тази седмица, нито Китай – един от големите пазари, където филмът ще тръгне по кината на 9 януари 2016 г.

С постижението от дебютния си уикенд на екран “Междузвездни войни: Силата се пробужда” допринася глобалните приходи през 2015 г. от кинопродукции на “Дисни” да преминат границата от 5 милиарда долара.

 

Преди три години компанията закупи “Лукасфилм” и правата за “Междузвездни войни” от Джордж Лукас за 4 милиарда долара, припомня Ройтерс, цитирана от БТА.

 

Междувременно агенцията съобщава, че филмът “Междузвездни войни: Силата се пробужда” е бил водещата тема във Фейсбук през уикенда, ангажирала над 64 милиона потребители в 140 милиона взаимодействия.

 

“Междузвездни войни: Силата се пробужда” е и най-обсъжданият филм на годината в Туитър. През уикенда социалната мрежа е отчела 4,9 милиона туита, свързани с продукцията.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...