БЪЛГАРИЯ

ЕС разделен на два лагера за бежанците, готов е да приеме ултиматума на Лондон

Съвет на Европа Европейски съветЕвропейските лидери са готови да търсят компромиси, за да предотвратят излизането на Великобритания от евросъюза. Това стана ясно късно снощи на европейския съвет в Брюксел.

Председателят на съвета Доналд Туск заяви, че вече е по-голям оптимист в очакване на референдума, на който британците трябва да се произнесат „За” или „Против” оставането на страната в съюза.

По информация на бТВ срещата е била по-скоро повод за оценки и равносметки, отколкото за вземане на конкретни решения. Именно неформалните срещи по темите „миграционна криза”, „защита на външните граници”; „тероризъм” и „оставане на Великобритания в ЕС” са изглеждали по-важни от самия съвет.

ЕС разделен на два лагера за бежанците

Имало сериозни съмнения, че в Евросъюза има два лагера – този на приемащите бежанци и отстояващи шенгенския принцип на свободно придвижване и този на държавите, които са на точно обратната позиция за достъпа на мигранти до територията на общността.

Темите днес

И днес продължава работата си двудневният Европейски съвет. Основни теми ще бъдат кризата в Сирия и борбата с ИДИЛ и повишаването на енергийната сигурност на Евросъюза.

28-те ще обсъдят ново удължаване с шест месеца на европейските санкции срещу Русия, наложени й заради кризата в Украйна.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...