БЪЛГАРИЯ, Политика

Борисов отсъди: Ще редактираме коалиционното споразумение

бойко борисовКоалиционното споразумение на управляващите все пак ще бъде редактирано. Това заяви премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Вчера след като Реформаторите решиха да останат във властта, но без ДСБ, представители на блока поискаха разговори с ГЕРБ за преглед и оценка на постигнатото от началото на управлението и за актуализация на коалиционното споразумение с ясен времеви график от шест месеца за неговото изпълнение.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обаче ги попари, като категорично заяви, че  няма да има ново коалиционно споразумение, особено пък с така поставен срок. Той намекна обаче, че разговори могат да се видят.

Борисов днес – ново споразумение до дни

Днес Борисов пък излезе с ясна позиция за ревизия на споразумението.

“Искаме да преформатираме коалиционното споразумение, за което искам да подчертая, че дори в него няма промяна на конституцията. Това беше като бонус, като нещо допълнително”, обясни премиерът.

“В коалиционното споразумението с конкретни текстове да поемат гаранции партиите, които управляват и подкрепят, че това ще бъде извършено в най-скоро време. Същото касае и т. нар. антикорупционен закон”, поясни още Борисов.

По отношение на това кога ще се случи редакцията премиерът посочи, че сега няколко дни ще работят хората, които са го изготвиха, докато го направят.

“Искаме там някои от основните приоритети на отделните министри да бъдат вкарани в споразумението”, разкри Борисов.

За здравеопазването

Министър-председателят коментира и евентуален вот на недоверие за здравеопазване. “Абсолютно правилен. Министър Москов направи много в здравеопазването. Това не се харесва на много хора. Работата на опозицията е да използва всеки случай, в който управляващите са в неизгодна ситуация, а безспорно сега с оставането на министрите на РБ в управлението, а излизането на ДСБ в опозиция, създават една прекрасна възможност на БСП да атакува. На тяхно място щях да правя същото”, подчерта той.

 

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...