БЪЛГАРИЯ, Политика, Темида

Очакване: Екатерина Захариева сяда на стола на Христо Иванов

Екатерина ЗахариеваНовият министър на правосъдието, който ще наследи Христо Иванов, най-вероятно ще бъде Екатерина Захариева – министър в двете служебни правителства на президента Росен Плевнелиев и началник на неговия кабинет. Това съобщава в. „Дневник“.

Очаква се днес премиерът Бойко Борисов да обяви номинацията й и е възможно тя да бъде гласувана веднага от парламента малко преди депутатите да гласуват на трето четене и промените в конституцията.

Поводът

Именно отстъпването от част от поправките (разпределението на съдийската и прокурорската квота във ВСС), около които имаше споразумение между партиите през лятото, стана повод при гласуването на второ четене миналата седмица министърът на правосъдието Христо Иванов да подаде оставка. Той беше колега със Захарива в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Екатерина Захариева е юрист по образование. Преди да оглави кабинета на президента, тя беше главен секретар на президентството. Преди избирането на Плевнелиев, беше в екипа му в регионалното министерство като заместник-министър.

Досега тя е била вицепремиер в двете служебни правителства, които президентът Росен Плевнелиев сформира, като в първото заемаше длъжността – министър на регионалното развитие, а във второто, съвместно с тази длъжност беше и министър на инвестиционното проектиране.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...