БЪЛГАРИЯ, Политика

Цветанов: ГЕРБ не приема ултиматума на РБ за ново коалиционно споразумение

Все пак от партията на Борисов са склонни на разговори

Цветан ЦветановНяма да има ново коалиционно споразумение. Това стана ясно от думите на зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обяви, че партията му няма да приеме ултиматума от страна на представители на Реформаторския блок.

По-рано от блока обявиха, че започват разговори с ГЕРБ за преглед и оценка на постигнатото от началото на управлението и за актуализация на коалиционното споразумение с ясен времеви график от шест месеца за неговото изпълнение. Изявлението беше направено след тричасово заседание на Реформаторите, на което те решиха да останат в правителството, макар че ДСБ официално обяви, че излиза в опозиция. Макар че министърът на здравеопазването Петър Москов е член на партията.

От ГЕРБ склонни на известни отстъпки

„Склонни сме да водим разговори, но под условие шест месеца – смятам, че това е някакъв изпитателен срок, който е по-прилягащ към трудовото законодателство, но не и в политически план, когато управляваш държавата и я подлагаш на изпитание, или на изпитателен срок българските избиратели”, каза Цветанов в кулоарите на парламента.

Според него българските граждани искат да има стабилност в държавата. „Те искат да се носи политическата отговорност от тези, които са им гласували да ги представляват, както в българския парламент, да се формира парламентарно мнозинство, което да е в състояние да подкрепя изпълнителната власт или кабинета, който в момента се оглавява от министър-председател Бойко Борисов”, добави зам.-председателят на ГЕРБ.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...