БЪЛГАРИЯ, Политика

РБ остава в управлението, ДСБ е в опозиция

Найден Зеленогорски, Радан КъневРеформаторският блок остава в управлението, но ДСБ държи да се оттегли в опозиция. Това стана ясно след днешното събиране на Изпълнителния съвет на Блока, който се проведе в централата на СДС на „Раковски” 134.

На брифинга след срещата не се яви представител на ДСБ. Докато Найден Зеленогорски от ДБГ обявяваше решенията на съвета, лидерът на ДСБ Радан Кънев направи изявление в кулоарите на парламента и потвърди позицията на ДСБ от уикенда.

РБ утвърждава участието в управляващата коалиция, ДСБ запазва вече изразената си позиция, обяви Зеленогорски. Той прочете декларация, приета на срещата.

“Обезпокоени сме от липсата на единодействие в рамките на РБ за политики като съдебната реформа и антикорупционния закон”, се посочва в декларацията.

Той обяви още, че Блокът потвърждава доверието си към министрите от квотата на РБ и започва разговори с ГЕРБ за преглед и оценка за постигнатото от началото на управлението и актуализацията на постигнатото споразумение.

Министърът на образованието Тодор Танев обяви на излизане от срещата, че партиите от РБ са опитали да убедят ДСБ да се откаже от решението за минаване в опозиция, но Радан Кънев е бил непреклонен.

„Най-голямото опасение от 2014 г. насам – Реформаторският блок да се превърне в смокинов лист, се сбъдна”, обяви лидерът на ДСБ.

Той уточни, че засега ДСБ не излиза нито от Реформаторския блок, нито от парламентарната група. Подобно решение може да се вземе на заседание на ръководството на партията, а такова е насрочено за 13 март.

Кънев съобщи още, че по време на срещата на „Раковски” 134 е направил предложение Блокът да поиска от Бойко Борисов да разпусне този кабинет и да бъде сформиран нов в рамките на този парламент, но останалите партии са го отхвърлили.

 

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...