БЪЛГАРИЯ, Политика

Партийните лидери на РБ: Вярваме в единството на блока

Лидерите на РБВярваме в единството на Реформаторския блок и в това, че разумът ще наделее. Това заявиха преди началото на Изпълнителния съвет на блока пред журналисти Божидар Лукарски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев.

Блокът е силен, когато е единен

“Блокът е силен, когато е по-голям и по-единен. В тази посока ще продължим да работим и затова разбирайте нашето мълчание до момента като усилие и действие в тази посока”, каза лидерът на НПСД Корман Исмаилов преди срещата. Той посочи, че позицията им е РБ да бъде максимално консолидиран, единен и силен.

Депутатът Румен Христов заяви, че се надява да останат заедно. “От 20 години съм в политиката и опозицията не ме плаши”, допълни зам.-председателят на СДС.

С категоричното “да” и Божидар Лукарски отговори на въпроса дали ще се запази целостта на блока.

Радан Кънев и Меглена Кунева отказаха коментари.

Образователният министър до снощи не бил привикван на събранието

Петимата лидери на партиите от РБ се събраха в централата на СДС на ул. “Раковски”134 заедно с четиримата министри, излъчени от блока. За сбирката закъсня с над 40 минути  образователният министър Тодор Танев. Според непотвърдена информажия причината е, че той всъщност до снощи не е бил поканен на днешното заседание на реформаторите и явно това е станало едва днес. Причините все още не са ясни.
Мисля, че ние винаги сме били едни от най-големите поддръжници на запазването на Блока и той да продължи по начина, по който е работил до момента, като не се отклоняваме от основните принципи, които възприехме още в началото, каза Николай Ненчев.

На въпроса дали Ненчев би подал оставка като министър, той отговори: “Бих направил всичко, което реши РБ, защото ние сме част от него и се съобразяваме с решенията”.

ДЛС остава в управляващата коалиция

Междувременно БЛИЦ съобщи, че се търси формула, по която ДСЛ да остане в управляващата коалиция, без да минава в опозиция. Изданието твърди, че информацията идва от отлично информиран източник за инфарктното заседание на Реформаторския блок, който обсъжда бъдещото си участие във властта и подкрепата си за правителството на Бойко Борисов. Дебатите се водят при затворени врата, но БЛИЦ се добра до информация, че положението е на фаза спасяемо и най-вероятно представителите на ДСБ вече са убедени, че не бива да се обявяват за опозиция на сегашното управление.

В момента се обсъжда формулата, под която това може да стане.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...