БЪЛГАРИЯ

Близнашки: Христо Иванов си подаде оставката заради „Яневагейт“

Бившият служебен министър-председател заяви, че Иванов е имал 1 година и не се е справил

Георги БлизнашкиЛично аз съм на мнение, че Христо Иванов си подаде оставката не заради гласуването на онзи параграф, който засяга квотите в прокурорската колегия, мисля, че кучето е заровено другаде и всичко започва от „Яневагейт“. По време на самото заседание аз си мислех, че Христо Иванов не беше там. Тази теза лансира в сутрешния блок на бТВ бившият служебен министър-председател Георги Близнашки.

Според него „цялата тази история „Яневагейт“ заслужава по-голямо внимание“. „Кой е направил тези записи? Кой е ангажирал г-жа Ченалова да предразполага своята събеседничка да разказва някои неща? Тук има нещо друго и трябва да се стигне докрай. Трябва да се разплете чорапът докрай“, аргументира се Близнашки. На въпрос как може да говори така, при положение, че Иванов е бил и негов министър, Близнашки отсече: „Той ми беше натрапен“. „Надявам се драмата да бъде овладяна и с известни корекции правителството ще продължи да изпълнява своята програма за управление“, добави той. Иначе Близнашки одобрява решението на Христо Иванов.

„Аз по начало не вярвах, че ще доведе реформата до край. Той беше некомпетентен по тази част, а имаше едно свръхсамочувствие. Това е една загубена война назад във времето“, посочи Георги Близнашки.

„Има напрежение в различни сфери на обществения живот, но се обръща внимание само и единствено на съдебната реформа“, недоумява бившият служебен премиер.

Иванов имаше 1 година и не се справи

Христо Иванов имаше eдна фикс идея да бъде отстранен главният прокурор, да бъде смачкана прокуратурата. Но аз мисля, че Цацаров е един много интелигентен юрист и дава много прецизни оценки, каза Близнашки.

Според него Христо Иванов не е успял да се справи и една година за реформата в съдебната система била загубена.

Христо Иванов ми беше натрапен като министър. Одобрявам решението му да напусне поста на правосъден миинстър. Той не можеше да доведе реформата докрай, каза Близнашки.

Близнашки: Лозан Панов не вдъхва доверие

Помолен да коментира поведението на председателя на Върховния касационен съд, Близнашки отсече: „ Лозан Панов е един пречупен човек, един наплашен човек. Това е човек, който е готов да каже всичко, само и само да се освободи от натиска, който беше оказан върху него. Подобен човек не вдъхва доверие“, като поясни, че има млади хора, които ще се подведат по него.

Бившият служебен премиер заяви, че Миглена Кенав е добър вариант за правосъден министър.

“Ако тя поеме тази отговорност, това ще се отрази добре и в чужбина”, каза Близнашки.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...