БЪЛГАРИЯ, Темида

Смъртни заплахи получава главният прокурор Сотир Цацаров

Плашат го с разстрел, той отказал на НСО повече охрана и бронирана кола

Снимка: БУЛФОТО
Снимка: БУЛФОТО

Сотир Цацаров е обект на смъртни заплахи от това лято, съобщава вестник “24 часа”, като се позовава на източници от разследващите органи. Според информацията заканите са станали особено интензивни през последните седмици, в които се гледаха промените в конституцията.

Заплахите били по телефон, мейл и чрез обикновената поща. Хартиените писма са налепени с букви от вестници, за да се идентифицират по-трудно изпращачите. Общото им послание е, че публичните прояви на главния прокурор се следят и той ще бъде разстрелян.

Отказ от охрана

Обвинителят е заплашван лично, както и семейството му. Източници от МВР и НСО потвърждават това неофициално и допълват, че проверките са установили, че степента на опасност е висока.

Държавната служба за охрана е предложила на главния прокурор да му бъдат увеличени гардовете, както и да се движи с брониран автомобил. Цацаров обаче отказал.

Делата

Вестникът припомня, че сред обвиняемите, чиито разследвания се наблюдават лично от главния прокурор, са Цветан Василев, Гриша Ганчев, Волен Сидеров, Веселин Марешки, Станимир Флоров, групата на Килърите, имамите от Пазарджик, както и съдии и прокурори от София и страната. Делото срещу Филип Златанов, който бе осъден условно въпреки искането на прокуратурата за ефективна присъда, също бе сред наблюдаваните от главния прокурор.

От НСО заявяват, че са “взети всички необходими мерки за сигурността на охраняваното лице”. Според закона мерките за сигурност се определят от комисия, но решенията ѝ са класифицирана информация. Съставът на комисията се определя от президента.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...