БЪЛГАРИЯ, Политика

Петър Москов крепи правителството и гони ДПС от управлението

Здравният шеф отправи и малко критики към съпартийците си - РБ трябвало да промени начина си на функциониране, а Кънев не взел най-доброто решение. Бившият вече приятел на Радан Кънев, но настоящ на Борисов, не бил осъждал с него решението си

Радан Кънев Петър МосковПетър Москов – здравният министър на ДСБ, който от вчера вече не е министър на ДСБ, но остава неин член, не искал да напусне поста си, за да не разклати правителството и да не допусне ДПС да се намърда в управлението.

Обяснението на бившия вече зам.-председател на тъмносините дойде след вчерашната позиция на партията, взета по тъмно в Поморие, която гласи, че ДСБ излиза в опозиция с четиримата си депутати.

Москов посочи, че евентуалното му оттегляне ще доведе до възможност за дестабилизация и да се отиде на предсрочни избори – това е по-опасно за държавата от всичко друго, посочи Москов пред Нова тв: “С това решение се опитвам да предотвратя именно такъв сценарий”.

И нещо повече…

“Ако искаме ДПС да няма отношение към управлението, то ние трябва да имаме участие в него. Моето присъствие в кабинета е пречката ДПС да се върне в управлението. Няма да им дам тази победа просто ей така”, категоричен бе Москов. вчера той оправда решението си и с това, че хората на Местан постоянно му искали оставката и те нямало да я получат така.

„Никога няма да си позволя да предам завоювани от демократичната общност позиции, за да може изконната мечта на ДПС за изваждане на Блока от управлението да се сбъдне”, допълни той.

Москов подчерта, че не е обсъждал решението си да остане в кабинета с премиера Бойко Борисов, въпреки че в петък Москов е видян да излиза от кабинета на министър-председателя, но не стана ясно по какъв повод е бил там.

Оставал министър на Реформаторския блок

Аз съм и ще бъда министър на Реформаторския блок. Всяко друго изявление по въпроса е спекулация и не е вярно, коментира Москов и пред бТВ. Така той отговори на Кънев, че Москов вече не е представител на ДСБ в кабинета. Кънев допълни, че вече политическият гръб на Москов като министър е премиерът Бойко Борисов.

За бъдещето на ДСБ

“Убеден съм, че за реализацията на каквито и да било идеи е нужно да имаш влияние върху инструментите, с които можеш да ги реализираш. Ако първата цел беше изваждането на Реформаторския блок от управлението, не виждам причина това да им се поднася на тепсия. Категорично не считам, че ДСБ трябва да се връща в състоянието на капсулирана организация с прекрасни идеи и риторика, от които обаче нищо не зависи за промяната на държавата”.

В решението на ДСБ има много разум. Партията трябва да е звънецът за това, че има възможност начинът на действие на мнозинството да бъде изкривен от сили, които не е задължително да са се разписали под програмата, допълни още здравният министър.

Приятелски огън

На въпрос дали Радан Кънев прави услуга на опозицията в лицето на БСП и ДПС, той заяви, че подобно намерение за дестабилизация на управлението не е добро решение. Според здравния министър Реформаторският блок трябва да промени начина си на функциониране.

“РБ трябва да може да взима консолидирани решения. Когато това не се случва, естествено е, че партньорството ни с останалите партии в коалицията няма да бъде на ниво”, на мнение е Москов.

Той заяви, че не смята, че войната е загубена, а само една битка.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...