БЪЛГАРИЯ, Политика

Кънев омеква, заинтересован е от предложение на Борисов

Ръководството на ДСБ се събра в Поморие, за да реши бъдещето на партията в управляващата коалиция

Радан Кънев и Бойко Борисов„Чух, че според него (Бойко Борисов – б.а.) е възможно, между второ и трето четене на промените в Конституцията да има корекции в добра посока. Не съм много сигурен, че процедурно това е допустимо, но ако е, си струва да се обсъди”, заяви в Поморие председателят на ДСБ Радан Кънев. Така „тъмносиният” лидер показа, че има вариант отново да седне на масата за преговори с министър-председателя, въпреки че политическите им отношения са изострени след оставката на правосъдния министър Христо Иванов.

Заседание

Кънев и останалите членове на ръководството на ДСБ са в морския град, за да обсъдят дали формацията ще изтегли здравния министър Петър Москов от правителството, което означава излизане в опозиция.

На практика Радан Кънев в момента е в нелепа ситуация – лично той оттегли доверието си от управлението, където неговата партия има представители.

Заедно с Кънев пристигна и Петър Москов, който отказа да отговаря на журналистически въпроси. Самият председател на ДСБ не пожела да обясни какво е личното решение на министъра, за което вече бил информиран.

„Ще решим всичко заедно”, каза Кънев. След това продължи да коментира изказването на премиера Бойко Борисов, направено по-рано днес в ефира на Дарик радио.
Радан Кънев не се съгласи с твърдението на министър-председателя, че ако ДСБ повлече крак и целият Реформаторски блок излезе от управлението, страната ще бъде завладяна от политически хаос.

„Няма съмнение, че тази криза покрай гласуването на Конституцията е един от разломните моменти в българската политика и очаквам доста неща да се променят, като именно те ще са по-важни от позицията на лидерите на партиите в РБ”, каза шефът на ДСБ. Той допълни, че не изпитва вина за действията си, защото отстоявал кауза.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...