БЪЛГАРИЯ

Хиляди празнуват откриването на зимния сезон в Банско

Откриване на зимния сезон в Банско през 2015 година.
Министър Красен Кралев, кметът на Банско Георги Икономов, петкратният носител на Световната купа по ски Марк Жирардели, двукратният олимпийски шампион Маркус Васмайер, най-добрият български скиор за всички времена Петър Попангелов по време на откриването на зимния сезон в курорта.

Хиляди любители на ски спорта пристигнаха днес в Банско, където преди няколко часа бе открит зимния сезон.

Празненствата започнаха още преди обед,  а тях се включиха и жителите на общината. Основната атракция тази година е обновеният седалков лифт „Шилингарника”, чийто капацитет бе повишен през лятото. Така съоръжението може да поема два пъти повече хора, което ще доведе до съкращаване на чакането за изкачване на склона.

Гости

На откриването на сезона присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на община Банско Георги Икономов, петкратният носител на Световната купа по ски Марк Жирардели, двукратният олимпийски шампион Маркус Васмайер, най-добрият български скиор за всички времена Петър Попангелов, маркетинг директорът на „Юлен“ АД Иван Обрейков и председателят на комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Красен Кралев увери, че неговото ведомство ще продължава да подкрепя зимните спортове като ски и биатлон не само заради международните им успехи, но и заради голямото им социално значение.

„България има голяма нужда от обновяване на спортната инфраструктура, но всичко трябва да бъде в рамките на закона. Крайно време е всички заинтересовани страни да седнат и да се разберат как ще продължава развитието на зимните спортове и на туристическата индустрия, която е свързана с тях“, каза Кралев.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...