Алтернативна медицина, ЗДРАВЕ

Създадоха шоколад, който изглажда бръчките

7,5-грамово парче шоколад съдържа 38 ккал и е подходящ и за диабетици

ШоколадУчени създадоха шоколад, който подмладява кожата. Дневна доза от 7,5-грамово парче от хранителния продукт може да промени структурата на кожата на 50-годишна жена, така че тя да стане като на 30-годишна, твърдят създателите му от биотехнологичната компания „Ликотек”, съобщи Daily Telegraph.

Подмладяващото какаово изкушение повишава нивата на аниоксидантите и засилва кръвообращението. По този начин кожата става по свежа и гладка. Освен това съдържа и същото количество от антиоксиданта астаксантин колкото порция сьомга и какови полифеноли колкото в 100 гр черен шоколад.

Проучванията показват, че след едномесечно ежедневно похапване на шоколада признаците за възпаление в кръвта намаляват, а кръвоснабдяването на кожата се подобрява.

В 7,5-грамово парче шоколад се съдържа 38 ккал и е подходящ и за диабетици.

За съжаление цената на подмладяващия каков десерт ще е висока. Създателите му обаче не желаят да я разкрият преди лансирането на продукта на Глобалния форум по иновации в хранителната промишленост в Лондон следващия месец.

Някои здравни експерти посрещнаха резервирано новината за подмладяващия шоколад. Проф. Навид Сатар от университета на Глазгоу каза, че твърденията за ползата от него изглеждат неоснователни, защото астаксантинът действа по-добре, когато се прилага пряко върху кожата, отколкото ако се поглъща.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...