БЪЛГАРИЯ

Регистрационни табели в София има за две седмици

Регистрацията на автомобили се очаква да стане и по-евтина с два лева за софиянци

Регистрационни табелиРегистрационните табели за автомобили свършват, защото фирмата, която ги печата, няма подписани нови договори. Предполага се, че те ще стигнат за 10-15 дни. Преустановена е регистрацията в Добрич, Бургас, както и в още много градове, предаде бТВ. Проблемът обаче трябвало да бъде решен другата или по-другата седмица.

В Пловдив ще свършат до понеделник

Транзитни номера няма почти никъде. В КАТ-Пловдив от вчера има големи опашки. Стандартните номера, които са останали, са няколкостотин и се очаква те да свършат в понеделник.

Положението в София

„Работим нормално към момента. Имаме наличности на основните видове табели, единствено имаме затруднения с табелите за ремаркета и полуремаркета, и транзитните табели. Липсват от около две седмици”, заяви Златко Златанов, началник сектор Пътни превозни средства в София.

Поставили сме обявления, че са изчерпани складовите наличности за такъв вид табели, и в момента правим организация, евентуално надяваме се другата седмица, може би по-другата да стартираме с новите доставки, да създадем плавна организация, да не се получават струпвания. Умуваме да отворим специални гишета за този род автомобили, може би две на първо време ще видим от наплива на автомобили, които са останали нерегистрирани и ще отделим служители, които ще се занимават само с тази регистрация, коментира Златанов.

Ще бъдат обслужвани по най-бързия начин. Може би има за три седмици около 400 – 500 такива автомобила, които не са получили регистрация и чакат да стартират новите доставки.

Очаква се до две седмици да дойдат и новите табели

Вчера е избрана фирма, очаква се всеки момент да се подпише договор и в зависимост от нагласата на самата фирма, ще стартират доставките. В момента имаме складова наличност за основните видове табели от старата доставка и работим абсолютно нормално, почти всички административни услуги в КАТ-София се извършват нормално, без напрежение и доставки. Имаме табели в рамките на 10-15 дни и се надявам да се получи един плавен преход с новата доставка, успокои началникът сектор “Пътни превозни средства”.

Регистрацията на автомобили се очаква да стане по-евтина с два лева за софиянци. Новите табели вече няма да са по 4.97 лв., както досега, а ще е 4.07 лева. Така комплектът ще е с два лева по-евтин.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...