БЪЛГАРИЯ, Темида

Решават делото “Червеи” догодина

Владимира ЯневаПриключването на делото “Червеи” остана за догодина. Очаква се това да стане в средата на януари, обяви съдът.

Процесът беше отложен за 14 януари, когато се очакват пледоариите на страните. Подсъдими по него са бившият председател на СГС Владимира Янева и бившият директор на “Вътрешна сигурност” в МВР Тодор Костадинов.

Според обвинителния акт Янева е извършила престъпление по служба, а Тодор Костадинов документно престъпление и компютърно престъпление.

На последното заседание Янева ще има възможност да даде обяснения. От началото на делото тя не се явява в съдебната зала, тъй като по закон има това право.

Обяснения днес отказа да даде другият подсъдим Тодор Костадинов. В съдебното заседание, при закрити врата, беше приета петорна експертиза, съобщи БТА.

Според обвинението

Янева е обвинена за това, че в периода от 12.09.2013 г. до 25.03.2014 г., като съдия и председател на СГС, два пъти е разрешила използване и два пъти е разрешила продължаване на използването на специални разузнавателни средства (СРС) в нарушение на Закона за СРС.

Тодор Костадинов пък ще отговаря за това, че в периода 12.09.2013 г. до 25.03.2014 г. в качеството си на длъжностно лице – директор на дирекция „Вътрешна сигурност“- МВР, при условията на продължавано престъпление е съставил общо 6 официални документи, в които удостоверил неверни обстоятелства, с цел тези документи да бъдат използвани пред председателя на Софийски градски съд.

 

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...