БЪЛГАРИЯ, Политика

17 депутати бистрят имунитета на Сидеров за “Батак” и “Извини се, бе”

Тео Ангелов Волен СидеровПарламентът реши да създаде временна комисия по исканията на главния прокурор за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания срещу Волен Сидеров.

Както ФОРУМНЮЗ писа, те са за два казуса – за проваленото тържество през 2011 година в Батак и за случая, станал известен като “Извинисебе”, когато Сидеров и хората му обградиха репортер на Скат, а обвинението е и за нанасяне на телесна повреда на полицай. Това стана през 2013 година.

Новата комисия

В комисията участват 17 депутати – по двама от всяка парламентарна група и един независим. Председател пак е Димитър Главчев от ГЕРБ. Комисията е за срок от седем дни, съобщи БНТ.

Явор Нотев от “Атака”, който е и член на комисията, поиска в работата й да бъде включена и точка за досега свършената работа по искането за задържане на народни представители.

Той припомни, че българският съд е обявил задържането на Волен Сидеров и Десислав Чуколов за незаконно и посочи, че парламентът, като институция, която е дала разрешение, не трябва да мълчи по този въпрос.

Според него комисията трябва да има и доклад за по-нататъшния ход на процедурата, а и да се предложи проект за отмяна на решението, с което се дава разрешение за задържането.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...