БЪЛГАРИЯ, Град

Първо във ФОРУМНЮЗ

Паяци завардиха призори кварталите, вдигат автомобили отвсякъде

Хайките за неправилно паркирали коли текат за поредна сутрин между панелките, докато нищо неподозиращите им собственици все още спят

КАТ паяк
Призори паяците почнаха да вдигат в квартал “Младост”.
Снимки: Форумнюз
Кат паяк
Акцията предизвика и затруднения в движението в така или иначе задръстения от трафик квартал.

Хайки за неправилно паркирали автомобили в кварталите тече за поредна сутрин в София, показа проверка на ФОРУМНЮЗ. Паяците обикалят и вдигат наред колоните от коли, оставени от собствениците им предишната вечер на забранени места, градинки, тротоари и пр.

Така доста столичани се оказаха твърде неприятно изненадани още призори, когато не откриха МПС-тата си пред блока, слизайки за работа.

Тази сутрин акцията бе в квартал “Младост” и първи на мушката на паяците се оказаха жителите между “Младост” 3 и “Младост 1А”. Един от най-големите квартали, с най-много население, има сериозен проблем с организацията на автомобилите. Почти няма градинка или тротоар, който да не е превърнат в импровизиран паркинг, а намирането на каквото и да е място за оставяне на автомобил след 17 ч. е мисия невъзможно, жалват се шофьорите.

Подобна е ситуацията в почти целия град, който приютява огромен брой нови жители постоянни. Всички те идват с поне една кола, а кварталите не са устроени за всички тези новодомци, констатират кореняците софиянци. Този факт е ясен и в общината, но решение на проблема няма.

Единственият инструмент остават глобите, които би трябвало да научат шофьорите, че не се спира където и да е, както и неудобството да останеш без кола рано сутрин, докато закъсняваш за работа.

 

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...