БЪЛГАРИЯ

Взехме световното по волейбол след 45 години пауза

Финалната фаза обаче ще бъде в Италия

Снимка: Gong.bg
Снимка: Gong.bg

България и Италия ще бъдат домакини на световното първенство по волейбол за мъже през 2018 г. Общата кандидатура бе одобрена преди броени минути от борда на Международната федерация. Така страната ни ще приеме форума след 45 години пауза.

Последното му провеждане у нас е през 1970 г., когато губим драматично финала от Германия. Тогава в петия гейм водим с 13:5, но успяваме да изпуснем мача.

Договорът за предстоящото световно бе подписан между шефа на централата д-р Ари Граса, президента на БФВ Данчо Лазаров и Карло Магри, който ръководи италианския волейбол.

“Това е голям ден за българския волейбол и аз поздравявам всички почитатели на този спорт, треньори, състезатели и деятели. Увенчаха се едногодишните усилия на нашата федерация, а много важна роля за спечелването на кандидатурата изигра категоричната подкрепа на българското правителство. Чака ни много работа, но съм сигурен, че ще се справим, както бе и на европейското”, заяви Лазаров пред официалния сайт на БФВ.

България и Италия приеха и шампионата на Стария континент през октомври. Националните ни отбори дори се срещнаха в спор за бронзовите медали, но нашите момчета отстъпиха с 1:3 за пореден път играейки малък финал.

Този път Италия ще бъде домакин на финалната фаза от световното, а в два български градове ще има срещи от груповата фаза.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...