БЪЛГАРИЯ

Привикаха Румяна Ченалова на четвърти разпит

Румяна ЧеналоваНа четвърти разпит в рамките на по-малко от месец е призована уволнената дисциплинарно съдия Румяна Ченалова. Тя трябва да се явни в Столичното следствие.

Наскоро тя коментира, че разследващите са засилили интереса си към нея след публикуването на записите на разговорите й с бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева.

Поредната си призовка Ченалова получила малко преди поредното си посещение в Етичната комисия на Висшия съдебен съвет в понеделник. Именно тази комисия проверява етичното съответствие на съдържанието на разговорите между “двете каки”, както ги нарече примерът Бойко Борисов.

Междувременно Софийска градска прокуратура проверяла има ли престъпление около направата на записите в аферата “Яневагейт”.

Румяна Ченалова не изключи призовката й за Столичното следствие да е заради твърденията й, че бившата й приятелка Янева е искала с “пачка пари” да купи нейното мълчание. Каква е причината за срещата на Ченалова с разследващите ще стане ясно по обед. Още преди нея, обаче тя не скри, че не очаква този разпит да е крачка към установяване на истината.

“Кой ще застане срещу себе си? Какво ще кажа аз сега в прокуратурата? Да, чувала съм, че главният прокурор се опитва да помогне на съдия Янева. Това ще бъде записано добросъвество от съответния разследващ орган, след което тя ще каже “не е вярно” и с това ще се изчерпат нещата. Никога няма да се откажа от думите си и това, което съм казала ще го заявя и пред разследващия орган”, каза Румяна Ченалова.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...