БЪЛГАРИЯ

Реформаторите не обсъждали оставки на министрите си, събрали се за промените в конституцията

По никакъв начин, въобще не е ставало въпрос нито за министри, нито за правителство, уверява Петър Москов. Лидеръте на блока се събрали, за да говорят за съдебната реформа

реформаторски блокРеформаторският блок не е обсъждал оставки на министри. Това стана ясно след заседание на политическото ръководство на Реформаторския блок, което продължи повече от два часа. На него се очакваше да се бистри решение за оттеглянето на министрите на правосъдието и на образованието Христо Иванов и проф. Тодор Танев, а покрай тях се спрягаше и името на военния министър Николай Ненчев.

Очаква се да има и още две заседания – НИС на СДС, където ще се приеме окончателно становище за или против смяната на тримата. Третото заседание ще е късно вечерта и ще е на парламентарната група.

Скандалът избухна миналата седмица, когато Даниел Вълчев от хората на Кунева издаде, че ДСБ не харесват проф. Тодор Танев.

Днешното заседание на политическото ръководство на Реформаторския блок се проведе в отсъствието на Меглена Кунева и Радан Кънев.

Не били обсъждани оставки

След заседанието на РБ пред медиите се спряха за кратко зам.-председателят на ДСБ и министър на здравеопазването Петър Москов, както и Даниел Вълчев, в качеството си на представител на Движение „България на гражданите” в Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.

„По никакъв начин, въобще не е ставало въпрос нито за министри, нито за правителство. Обсъждахме възможността мнозинството и хората, положили подписите си под проекта за промяна на конституцията да го препотвърдят”, заяви Петър Москов. Той добави, че от Реформаторския блок искрено се надяват на това.

От своя страна Даниел Вълчев поясни, че на заседанието на политическото ръководство на Реформаторския блок са били обсъждани коалиционни въпроси.

Промените в Конституцията

Той също повтори, че дейността на министрите от блока не е била обсъждана днес. „Утре ще се гледа Конституцията, министри ще гледаме….”, вметна лаконично Вълчев. Нека да сме оптимисти, че промените в Конституцията ще бъдат приети, добави той.

Именно след приемането на промените основния закон обаче се очакваше да креслото на правосъдния министър да се освободи. Този срок даде икономическият министър и лидер на СДС Божидар Лукарски.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...