БЪЛГАРИЯ

Задържан е охранителят-стрелец от “Черни връх”, казва, че е бил провокиран

Снимка: Дарик
Снимка: Дарик

Задържан е единият от охранителите на Алексей Петров, който откри стрелба по трима мъже на бул. “Черни връх” в столицата малко преди 17:45 часа. Той казва, че е бил провокиран. Мъжът ще остане в ареста за 24 часа. Междувременно тримата мъже от колата, заради която стана стрелбата, са в болница – двама с огнестрелни рани, а третият е пребит. Това съобщиха официално от МВР.

Няма обаче официално потвърждение, че в екшъна са замесени гардове на обвиняемия по “Октопод” и бивш служител на ДАНС.

Хронологията

Както ФОРУМНЮЗ писа, скандал между охраната на офиса на Алексей Петров на „Черни връх“ 59 А и тримата души в автомобил е причината за екшъна. Всичко започнало, когато бодигардовете забелязали съмнителен автомобил. Те отишли и попитали тримата вътре защо обикалят пред офиса, но отговорът бил – „Вие какви сте?“ Започнала разпра, последвана от размяна на юмруци. Мъжете в колата усетили, че губят схватката и потеглили, но малко по-нагоре по булеварда били пресрещнати от друг автомобил с друга група охранители. След като били обградени, единият от тримата извадил пистолет, но един от гардовете посегнал към оръжието си. Започнала стрелба, като при нея охранителите ранили двама – Марио и Любомир, на 21 и 30 години. Този, който пръв извадил пистолет, бил пребит. Те са криминално проявени и известни познайници на полицията.

По случая е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия продължават под надзора на Софийската градска прокуратура, съобщават от МВР.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...