БЪЛГАРИЯ

Камерън хвали Борисов и съветва останалите страни да се поучат от нашата гранична охрана (снимки)

Бойко Борисов Дейвид Камерън ограда по границатаБойко Борисов Дейвид Камерън ограда по границата3

Страните от ЕС, които са изправени пред нарастващ миграционен натиск, могат да се поучат от българските усилия за охрана на външните граници на Съюза, заяви британският премиер Дейвид Камерън, цитиран от “Прес асосиейшън” (ПА), предава бТВ.

Както ФОРУМНЮЗ писа, Камерън е на посещение у нас от вчера. Той кацна у нас малко преди 16:00 часа в четвъртък, а официалните му срещи бяха с премиера и президента. Последният го разходи до София Тех парк, а малко по-късно Борисов го заведе на кръчма с нестинари. Сутринта самолетът на британския лидер кацна на летище „Бургас“ в 8 часа, а после два хеликоптера – с Камерън и с Борисов, се отправиха към Елхово. Там Камерън заяви, че е впечатлен от оградата по границата с Турция.

 Помощ от Великобритания, но не и за България

ПА напомня, че разкритията, че някои от парижките атентатори са влезли в ЕС през гръцките острови, засилиха нуждата от приемане на спешни мерки за ограничаване на потока. Великобритания вече предложи и помощ на Италия и Гърция – британски гранични полицаи ще работят заедно на колегите си в тези две страни. В България обаче подобна помощ няма да има.

“Великобритания винаги се е грижела и винаги ще се грижи за собствените си граници, ние не сме част от шенгенската зона”, припомни Камерън.

Хвалби

“Важно е обаче Европа да има здрави външни граници и тук, в България, може да видите премиер и правителство, които са отдадени на тази цел”, заяви Камерън.

“Имат да охраняват морски и сухоземни граници, и тук наистина може да се научи много – как нещата могат да се направят, ако са приоритетни. Така че ние трябва да ги подкрепяме за важната работа, която имат”, не спести хвалбите си към премиера и кабинета Камерън.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...