БЪЛГАРИЯ

Само във ФОРУМНЮЗ

Храним бежанците с младо телешко и черни маслини

телешко месоМладо телешко, черни маслини и арабски питки е част от менюто, с което Държавната агенция за бежанците изхранва пребиваващите в бежанските центрове у нас. Това стана ясно от пусната преди ден обществена поръчка за доставка на храни на стойност 857 700 лв. с ДДС.

В документацията с изискванията за видовете храни, агенцията изрично е посочила, че ще купи 12 тона телешко месо с кости, но то трябва да произхожда от животни до 2 годишна възраст. Освен това има изисквания за цвета на мускулатурата на месото – да е от светлорозова до тъмно червена.

В менюто на имигрантите влизат още сирене, кашкавал, масло, телешки салам, замразена скумрия, както и консерви скумрия в доматен сос. Поръчани са и 2 тона черни маслини, както и 200 000 броя арабски питки.

Бежанците ще ядат и пилешко, но то трябва да е „с добре развита мускулатура, чисто, без травми със здрава кожа без разкъсвания и натъртвания.“

За десерт пък са предвидени няколко вида компоти – от праскови, кайсии и сини сливи.

„В момента в центровете за настаняване на бежанци у нас пребивават около 1000 души“, заяви пред ФОРУМНЮЗ зам. председателят на Държавната агенция за бежанците Кирчо Киров.

Той обясни, че не може да се каже храната от тази обществена поръчка за колко време ще стигне, защото броят настанените в центровете имигранти постоянно се променя.

По официални данни издръжката на един бежанец у нас е 385 лв. на месец. За сравнение средната пенсия в България е 336 лв., а над 1.6 милиона българи живеят под прага на бедност (290 лв. ) и могат само да си мечтаят за менюто на бежанците.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...