БЪЛГАРИЯ

Отпуснаха 340 000 лв. за наводнените къщи в Мизия

Над 340 хиляди лева от междуведомствената комисия бяха отпуснати за възстановяването на 126 къщи, засегнати от опостушитнелното наводнение в Мизия преди повече от година

мизия1Над 340 хиляди лева от междуведомствената комисия бяха отпуснати за възстановяването на 126 къщи, засегнати от опостушитнелното наводнение в Мизия преди повече от година.

Виновни няма

През август окръжната прокуратура във Враца реши, че няма виновни длъжностни лица за наводнението, което преди година потопи града и взе две жертви

По-голяма част от пострадалите от бедствието обаче нямат обезщетения, защото не могат да кандидатстват пред комисията.

Както ФОРУМНЮЗ писа Мизия беше наводнена през лятото на 2014 година, като и до този момент последствията от бедствието не са преодоляни.

Голяма част от отпуснатите средства – над 300 хиляди лева са за укрепване на 109 жилищни постройки. Най-голямата сума е около 8 хиляди лева, а най-ниската – 800 лева.

Друга част от определеното от междуведомствената комисия – над 30 хиляди лева е за премахването на 17 къщи, които са паднали или са опасни за живеене след бедствието.

Припомняме, че за държавна помощ, която е до размера на данъчната оценка на имота, се кандидатства само за дейности, които са разписани в индивидуален конструкторски план за засегнатия обект и след предоставяне на фактури за разходите.

Стотици пострадали в Мизия обаче нямат финансова възможност да вложат пари, за да покрият тези изисквания и затова не кандидатстват за обезщетения.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...