БЪЛГАРИЯ

Арменците от летище “София”, следени от белгийските служби

бомба летище СофияДвамата арменци Арташес Тигранян и Геворг Геворгян, чийто бус предизвика паниката с бомбата на летище “София” във вторник, са били следени и наблюдавани внимателно от белгийските спецслужби и именно там са били регистрирани като чужденци от “рисков профил”, пише Nbox.

Именно поради тази причина на Тигранян, който се занимава с амбулатна търговия в Брюксел, белгийските власти са отказали да приемат натоварената му стока на кораб.

Вчера главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че двамата са били “рисков профил”, без да даде повече подробности. Според нашите спецслужби обаче Тигранян и Геворгян не представляват заплаха за националната сигурност. България е поискала от Белгия информация за двамата, но до момента не е получила нищо, твърдят източници на Nbox.

Така остава загадка по каква причина двамата са били обект на наблюдение в Белгия.

Разпитват Арташес Тигранян

Днес по обед на летище София с полет от Брюксел кацна Арташес Тигранян. Той бе извикан на разпит от службите, но няма основание за неговия арест.

Приятелят му Геворгян обясни пред Нова ТВ, че с Арташес Тигранян разбрали за паниката заради буса на летище “София” едва вчера. По думите на Геворгян неговият приятел живее в Белгия, където се занимава с бизнес с козметика. Пътувал е до Брюксел, за да оправи документи, заради които не са го пускали да натовари стоката си на кораб.

Вторият мъж от буса е брат на Геворгян. Той заминал за Ереван, защото нямал право да остане повече в България. Планирали да се срещнат в Грузия.

Дошли от Турция преди 3 дни

Тримата влезли в България преди три дни от Турция през граничния пункт Капитан Андреево. На летище София оставили миркобуса, който подлуди държавата, на платен паркинг и взели самолети за Брюксел и Русия.

В буса е имало всякакви амбулатни стоки – дрехи, козметика, препарати, бельо и пластмасови изделия, вероятно купени от евтините пазари в Турция.

Експерти предполагат, че полицейското куче, което надуши взрив в микробуса в ранните часове във вторник, е объркало препарати като бомба.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...