БЪЛГАРИЯ

Единият от арменците с рисков профил бил търговец и разбрал вчера за паниката с буса

бомба летище София

 

Единият от двамата арменци с рисков профил, докарали белия бус с белгийска регистрация на летището в София, кацна на българска земя от Брюксел и бе отведен за разпити в полицията. Основание за арест обаче няма.

По думите му той е амбулантен търговец. Казва се Арташес Тигранян и е 41 години.

Тигранян е летял със свой приятел – Геворк Геворгян, който обясни, че с Арташес разбрали за паниката за бомба в буса едва вчера. По думите на Геворгян неговият приятел живее в Белгия, където се занимава с бизнес с козметика. Пътувал е до Брюксел, за да оправи документи, заради които не са го пускали да натовари стоката си на кораб.

Вторият мъж от буса е брат на Геворгян. Той е заминал за Ереван, защото нямал право да остане повече в България. Планирали да се срещнат в Грузия.

Паниката за “буса-бомба”

Изоставеното превозно средство със съмнителен багаж в него вдигна на крак полиция и пътници на летището във вторник по обяд. Пиарка от пресцентъра на летището каза, че има намерена бомба в буса. За няколкото часа, в които държавата чакаше да разбере има или не бомба в буса, паркиран до Терминал 1, две полицейски кучета са реагирали на експлозиви. Вчера главният секретар на МВР заяви, че е възможно багажите в буса, част от които бяха взривени, да са били в досег с взривно вещество. Появи се и версия, че така терористи тестват реакцията на българските служби. В крайна сметка прокуратурата разследва предизвиканата паника на летището, а Бойко Борисов нарече виновните за това “банда некадърници”.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...