БЪЛГАРИЯ

Дейвид Камерън пристига следобед, пазят в тайна маршрута му

Организацията на посещението протече при почти пълно информационно затъмнение. Знае се, че ще има има срещи с Борисов, с Плевнелиев, който ще го води в софийския Тех парк, а утре Кмерън ще посети Бургас и Елхово

среща Рига Бойко Борисов Дейвид КамерънПремиерът на Великобритания Дейвид Камерън пристига на двудневно посещение у нас този следобед. Маршрутът му се пази в тайна, а организацията на посещението протече при почти пълно информационно затъмнение. Вероятната причина за това е фактът, че Камерън е сред европейските лидери, които са най-застрашени от терористично нападение.

Именно от мерки за сигурност програмата му у нас до последно още се пази в тайна.

Както ФОРУМНЮЗ писа, преди нашият Министерски съвет да съобщи за височайшото положение, потвърждението за това дойде от “Даунинг стрийт”. Новината, че Кемрън ще идва, пък стана ясна във вторник, и то защото Бойко Борисов вметнал на кмета на Бургас, че към края на седмицата ще го посетят с Дейвид Камерън.

Още през юни обаче стана ясно, че лидерът на консерваторите ще дойде у нас – визитата е била спазарена преди една от срещите на Европейския съвет в Брюксел.

Срещи с Борисов, с Плевнелиев в Тех парк, в Бургас и Елхово

Очаква се от правителствения ВИП английският премиер ще се придвижи по булевард “Брюксел” и после по “Цариградско шосе” до сградата на Министерския съвет.

От “Дондуков” 1 съобщиха, че ще има среща между двамата лидери. По време на срещата се очаква да бъдат обсъдени предложените от Великобритания реформи в Европейския съюз, миграционният натиск и сигурността на външните граници на ЕС, както и теми от двустранен интерес, съобщиха от пресслужбата.

След Борисов, британският премиер ще се срещне и с президента Плевнелиев в президентството. След това двамата ще посетят софийският Хай тек парк, който се намира на “Цариградско шосе” след 7-ия километър.

Утре Камерън и Борисов ще заминат за Бургас. посещение ще има и в Елхово, където английският премиер ще види строежа на продължението на оградата по границата с Турция. По информация на Нова тв там вече има хора от охраната на министър-председателя на Острова.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...