БЪЛГАРИЯ, Темида

Прокуратурата погна служителка на аерогарата за всяване на паника

В Министерски съвет главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов обясни, че тази информация не е дошла от самото летище, а негов служител по собствена инициатива я е предоставил

сигнал за бомба бус летище СофияПрокуратурата подхваща случая с разпространяването на невярна информация за бомба на летище София. В Министерски съвет главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов обясни, че тази информация не е дошла от самото летище, а негов служител по собствена инициатива я е предоставил.

Както ФОРУМНЮЗ писа експертът от „Връзки с обществеността” на летище София Даниела Велева вчера заяви пред журналисти, че на терминал 1 е открито взривно устройство. Впоследствие тази информация бе опровергана. Заради дадената от нея информация Велева е освободена от длъжност.

Повече от пет часа вчера специализираните екипи от отдел „Противодействие на бомбения тероризъм” проверяваха паркирания бус, но взривно устройство не бе открито.

Костов обясни, че по случая е образувано досъдебно производство. Според чл. 326 от Наказателния кодекс се регламентира наказателно преследване за предоставяне на неверни знаци, с които се създава тревога в гражданското общество.

Още снощи премиерът Бойко Борисов заяви: „Бесен съм от безотговорните действия на всички, които предизвикаха паниката на летище София около измислената бомба”. Той обяви за банда некадърници” служителите от летище София и полицията.

Тази сутрин по време на срещата си с главния секретар на МВР Борисов отново е изразил недоволството си от това, че няма взаимодействие между органите на МВР и тези на летището и затова се е създала паника и уплаха. Той е поискал по-голяма съвместимост между гражданските институции и органите на реда, за да няма повече случаи като вчерашния.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...