БЪЛГАРИЯ

Полицейско куче реагирало за наличие на взрив на летището

куче полицияПолицейско куче е реагирало за наличие на взривни вещества на летище “София”. По време на редовен обход четириногият инспектор е надушил заплаха в паркирания бял бус и службите веднага са били сигнализирани. Това съобщи главен комисар Антонио Ангелов, директор на Главна дирекция “Гранична полиция”.

По думите му щом кучето реагира, означава, че заплаха има и тя е сериозна. Затова и всички служби са били вдигнати под тревога, като е била задействана процедурата за реакция при такива ситуации.

Въпросният бус е паркирал около 1 ч. през нощта от чужденец. Той е излетял около 5 сутринта от аеропорта.

“Няма данни за намерено взривно устройство, но проверката продължава. След това следва проверка на автомобила. Установили сме регистацията на МПС-то и тази на гражданина, който го е карал”, обясни още комисар Ангелов.

След като установи, че няма взривно вещество, ще бъде извършен оглед и буса ще бъде запечатан. Собственикът ще бъде оповестен, за да си прибере автомобила, уточниха от полицията.

Първоначално от пресцентъра на летището обявиха, че има не една, а три бомби, след което информацията бе опровергана и се заговори за “съмнение за взривно вещество”.

 

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...