БЪЛГАРИЯ, Политика, Темида

Софийският градски съд оправда Христо Бисеров (обновена)

христо бисеровСофийският градски съд (СГС) оправда по всички повдигнати обвинения ексдепутата от ДПС и бивш зам.-председател на парламента Христо Бисеров.

Както ФОРУМНЮЗ писа вчера прокуратурата поиска четири години затвор за бившия депутат от ДПС и зам.-председател на парламента. Защитата му – адв. Христо Ботев, настоя процесът изцяло да бъде прекратен.

Обвинението

Бисеров бе предаден на съд за извършени три умишлени престъпления – за укриване на данъци в особено големи размери, за това, че не е декларирал сделки с валутни ценности, както и за това, че през 2013 година не обявил пред Сметната палата крупни сметки в Швейцария.

От защитата пледираха, че няма доказателство, че сметките в Швейцария и преводите към тях са били именно на Христо Бисеров.

При напускане на съдебната зала Бисеров отказа всякакви коментари.

“Ще протестираме присъдата”, заяви прокурор Дойчо Тарев.

Процесът

В края на април тази година по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), Софийски градски съд запорира имущество на обща стойност 1 555 883 лв., собственост на Христо Бисеров и Ивайло Главинков. Запорираното имущество на Христо Бисеров е на обща стойност 1 262 483 лв.

През май 2015 г. Градският съд върна на прокуратурата обвинителния акт за отстраняване на нарушения в обстоятелствената част. Два месеца по-късно Софийска градска прокуратура (СГС) внесе отново обвинителен акт срещу него.

59-годишният Христо Бисеров бе депутат в периода 1991-2000 и от 2005-2009 година. Той бе главен секретар на СДС от 1994 до 2000 година и бе наричан “сивия кардинал” в СДС. През 2000 година призовава тогавашния премиер Иван Костов да подаде оставка. През 2005 година отново влиза в НС като представител на Движение за права и свободи. За последно беше и зам.-председател на парламента, който той напусна през ноември 2013 г.

Очаквайте подробности!

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...