БЪЛГАРИЯ

Ботьо Ботев: Досега трябваше да са хванали убиеца от Борисовата градина

Според криминалиста най-вероятно става въпрос за случайно убийство, но въпреки това не са изключени и други обстоятелства

Снимка: МВР
Снимка: МВР

Убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина досега трябваше да бъде разкрито. Това заяви пред БТВ бившият шеф на отдел „Убийства” в МВР Ботьо Ботев.

Както ФОРУМНЮЗ писа 16-годишният младеж беше убит посред бял ден на 2 юни тази година по обяд. Неизвестен все още извършител прободе младежа с нож.

Според криминалиста най-вероятно става въпрос за случайно убийство, но въпреки това не са изключени и други обстоятелства. “Те подлежат на много прецизна оценка, известни ли са някои неща със събития преди убийството, времето на срещата, мястото на срещата, неща, които говорят за инцидентен характер, но той може и да е провокиран от извършителя”, коментира Ботьо Ботев.

 Свидетелят е и извършител?

“Фактите и обстоятелствата говорят, че разпространените кадри на бягащия тийнейджър е вероятният извършител на убийството. За шест месеца трябваше да се стигне до това момче. Тук имаме вероятния извършител, а това е много”, добави експертът.

“Не трябва да се правят изводи, че вероятният извършител е избягал в чужбина. Първо трябва да се разбере кой е той, а след това да се правят предположения за местоположението му”, коментира Ботьо Ботев.

“Абсурдно е някой да прикрива извършителя. Въпросът е дали се работи с нужните познания и нужния професионализъм. Опитът ми подсказва, че този случай вече трябваше да бъде разрешен”, заключи той.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...