БЪЛГАРИЯ, Темида

ВСС заседава извънредно, прокуратурата подхваща записите на двете “каки”

цацаровДосъдебно производство за фактите в записите между съдийките Владимира Янева и Румяна Ченалова ще бъде образувано. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров преди да влезе в извънредното заседание на Висшия съдебен съвет.

Проверката трябва да изясни твърденията в разговорите между “двете каки”, както по-рано ги нарече премиерът Бойко Борисов. Това означава, че работата по случая ще е повече от само това да изясни дали става дума за законен или незаконен запис.

Конспирации

Сотир Цацаров подчерта, че не се чувства застрашен, няма да се оттегли и не приема изтеклите записи като атака срещу себе си. “Това е атака срещу много неща, сред които съм и аз”, каза той и добави, че не е привърженик на конспиративните теории и ако приеме, че атаката е само срещу него, това би било конспиративна теория.

Според него зад записите стои специално задействан сценарий, който ще продължи да действа, докато текат дебатите за промени в конституцията.

“Сценаристите не са във Франция (той визира сайта “Биволъ”, единият от собствениците на който – Атанас Чобанов, живее във Франция – бел. ред.), а са тук и са в София”, каза Цацаров.

По думите му лидерът на една политическа партия се опитва да разклати властта, докато текат дебатите за промени в конституцията. Според главния прокурор записите са сценарий, зад който стои конкретна политическа сила.

Вчера лидерът на ДСБ Радан Кънев, заяви, че Цацаров може да изчисти името си, а коментарът на обвинител номер 1 бе – “лидерът на тази политическа сила не е човек, който ще ме призове да си изчистя името, защото аз няма от какво да се срамувам. Нито лидерът на тази политическа сила е човекът, който мен ще ме определя за жертва. Бих го посъветвал да се концентрира върху себе си. За мен това е насочено преди всичко с оглед процеса на конституционните промени.”

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...