Алтернативна медицина, ЗДРАВЕ, СВЯТ

Създадоха нов вид медицинска марихуана, лекува и деца

Новият вид трева е наречена "Рафаел" и може значително да помогне на пациенти, страдащи от епилепсия и други заболявания

Марихуана
Израелски учени създадоха нов вид медицинска марихуана, която няма психоактивни странични ефекти. Тя ще може да помага при лечение на болести с които традиционната медицина не може да се справи.

Подходяща за деца

Новият вид марихуана е наречена “Рафаел” и може значително да помогне на пациенти, страдащи от епилепсия и други заболявания. Учените подчертават, че тя е подходяща за деца и подрастващи. За сега този вид медицинска марихуана ще бъде достъпен само в Израел.

“Не искаме хората да си помислят, че Израел е страна, която изнася само оръжие и марихуана”, каза Майкъл Дор, съветник в министерството на здравеопазването. “Но Израел е водеща страна в медицинското използване на марихуаната и нейните изследвания привличат вниманието на цял свят”, обясни той.

За това свидетелства и договорът за шест милиона долара за сътрудничество между австралийската фирма “PhytoTech Medical” и Йерусалимския университет в развитието на таблетки с тетрахидроканабинол за медицински цели.

Статистиката показва, че около 20 000 пациенти използват канабис за медицински цели в Израел, а до 2030 г. броят им ще достигне 30 000 души.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...