ГЪДЕЛ, КУЛТУРА, Музика

Новият албум на Адел продаде над 2 млн. копия само за три дни

АделНай-малко 2,3 милиона бройки от новия албум на Адел “25” са били продадени за 3 дни в САЩ. Това е нещо невиждано в музикалния бизнес от 15 години насам, съобщава Франс прес.

Очаква се дискът на британската певица да бие рекорда за най-продаван албум в първата седмица след излизането му. Предишното постижение от 2,41 милиона бройки принадлежеше на албума на момчешката банда на Джъстин Тимбърлейк NSync с No Strings Attached, издаден през 2000 г.

Специализираното американско издание “Билборд’ предвижда, че ще бъдат реализирани 2,9 милиона бройки от новия албум на Адел през първата седмица след пазарния му дебют.

Адел реализира рекордни продажби и в родината си. За три дни във Великобритания бяха закупени 538 хиляди бройки от албума “25”. Той би трябвало да бие по продажби в своята дебютна седмица рекордьорите от “Оейзис” с 696 хиляди пласирани бройки от диска им “Be Here Now”, издаден през 1997 година.

Порадаван само по “старомодния начин”

Албумът на Адел излезе на 20 ноември. Тавата “25” може да бъде закупена единствено по “старомодния” начин – на компактдиск или в магазина на iTunes онлайн, пише “Ройтерс”.
Адел тотално пренебрегна стрийминг платформите Spotify, Deezer и Apple Music.
Новината съобщиха от Spotify, които казаха в обръщение към Адел, че се надяват тя да даде възможност на своите 24 млн. фена в услугата скоро да се наслаждават на “25” заедно със старите й албуми, които още могат да се чуят там.

Адел не коментира причината, поради която албумът й не е достъпен в стрийминг платформите. Някои виждат в това ретро ход в подкрепа на “старомодния” физически носител, компактдискът, както гледат на Адел като на “спасител на поп музиката”.

Невиждан успех

Това е поредното рекордно постижение на британската дива откакто се завърна на музикалната сцена. Парчето й Hello, което излезе преди месец, стана най-гледаното видео в сайта Youtube, след като беше слушано над 20 млн. пъти за първите 24 часа от пускането му.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...