БЪЛГАРИЯ

Ген. Аспарухов: Трябва да бъдат ликвидирани мозъците на терористичните атентати

Военна сухоземна операция би решила проблемът частично

бриго аспаруховРаботата на разузнаването в Европа, Америка, Русия, Израел е да открие мозъците на терористичните атентати и да ги ликвидира. Това каза в интервю за Нова телевизия бившият директор на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов.

“Ислямска държава” и джихадистите имат ръководство, намиращо се някъде в Сирия и Ирак, ръководство, което замисля терористичните нападения, снабдява с оръжия и раздава задачите на преките извършители на атаките. Мозъците на „Ислямска държава” могат да бъдат открити и неутрализирани от разузнавателните служби”, заяви генерала.

По думите му целта на терористите – да всяват страх, е била постигната: „Затова терористичните атаки са насочени към най-неочаквани места, където най-много боли”, коментира Аспарухов.

Според него е крайно време да се замислим защо се случва това, защо европейци изпълняват такива задачи? Той напомни, че тероризъм винаги е имало. Но в Европа, например левият тероризъм, там терористичните актове са извършвани в името на нещо, винаги са оставяни послания.

Сега, според Бриго Аспарухов, става въпрос наистина за война.

Сухопътна операция решава от части проблема

Военна сухоземна операция би решила проблемът частично, смята още експертът.

„В България има прекрасни арабисти, работили в службите. Разузнаването на България беше едно от силните, които познаваха арабския свят. Имаха всички възможности, които може да си представите от арсенала в разузнаването. Сега нещата са коренно различни. Но хората, които познават арабския свят, трябва да бъдат използвани”, коментира още ген. Аспарухов.

Алекс Алексиев: Подценено е развитието на радикалния ислям в Европа

Подценено бе невероятно бързото развитие на войнствения радикален ислям в Европа. Това каза Алекс Алексиев, експерт по международна сигурност, председател на Центъра за Балкански и Черноморски изследвания, за “Фокус” във връзка с терористичните атаки от 13 ноември във френската столица Париж.

По думите му това подценяване е резултат най-вече благодарение на задушаващата политическа коректност, мултикултурализъм и подобни патологични прояви на една цивилизация в упадък.

Политици като Меркел виновни за потока от бежанци

„Бегълският поток е изцяло вина на политици като госпожа Меркел която заяви на всеослушание, че няма горна граница на количеството бежанци, които Германия може да приеме. Това е висока степен на политически идиотизъм, поради който историята няма да я запомни с добро. Огромното мнозинство от тези така наречени бежанци не са нито политически, нито религиозно преследвани а просто знаят че в момента в който стъпят на западно европейска територия техният стандарт на живот ще се увеличи значително без да е необходимо да работят”, коментира Алексиев.

Той каза още, че и за тях държавата, която позволява това, заслужава само презрение. „Толерантността, характерна за западната цивилизация, е една от най атрактивните и качества. Но толерантността към нетолерантните е самоубийство”, каза още Алексиев.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...