БЪЛГАРИЯ

Премиерът и външният министър: Нищо не доказва, че наше оръжие е използвано от атентатори

Премиерът Бойко Борисов

“Автоматите, с които са стреляли терористите в Париж, са били произвеждани през 80-те години в много държави, включително в България. Как едно оръжие се е озовало от едно място на друго, не може да се установи. Това оръжие би могло да бъде от всяка една държава която го е произвеждала, няма как България да бъде въвличана.”

Това заяви външният министър Даниел Митов в кулоарите на парламента по повод появилата се информация, че калашниците, които френската полиция намери в изоставените коли, използвани от терористите в Париж, са български.

Подобен беше коментарът и на премиера Бойко Борисов: “За това, че при атентатите в Париж е използван автомат “Калашников”, произведен в България, се говорят много неща. За да се каже, че е български, трябва да го изпратят тук и нашите експерти да го изследват. В последните 15-20 г. такъв автомат не е изнасян от България”, заяви той в Благоевград пред журналисти. Той допусна, че е възможно през 80-те години оръжие да е било продавано и да е останало някъде, но това били само хипотези.

“Ние сме страна, която не воюва и настояваме по дипломатичен път да се реши този проблем. Когато пращаш самолети и ракети, не може да очакваш мир от отсрещната страна”, смята премиерът. Той беше категоричен, че трябва да се направи ревизия на поведението на ЕС, НАТО и др. евроатлантически страни. “Да видим дали винаги нащата външна политика е била адекватна и дали това, което сме правили е донесло очакваните резултати”, каза министър-председателят.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...