ЗВЕРОВЕ, СВЯТ

В името на Франция: Кучето Дизел загина, убито от терористите

"Тя умря за Франция", "Уважаваме смелостта ти", "RIP, смело куче", са само част от съобщенията, които заливат Туитър

Париж Сен Деми кучето Дизел 1 Париж Сен Деми кучето ДизелФренската полиция даде жертва в седемчасовата антитерористична операция в парижкото предградие Сен Дени. Полицейското куче Дизел бе убито от джихадистите при един от щурмовете.

Полицията потвърди смъртта на седемгодишния верен служител, а новината за това обиколи световните мрежи. Създаден бе и хаштаг #JeSuisUnChien (Аз съм куче – от фр. ез. бел. ред.).

При мащабната акция пострадаха леко и петима униформени.

Както ФОРУМНЮЗ писа, в 04:20 часа местно време, 05:20 часа българско, спецчастите щурмуваха адреси в ислямисткото предградие Сен Дени в северен Париж, за да търсят терористи, свързани с атентаторите от петък. По време на операцията жена камикадзе се самовзривява, а друг терорист е убит при престрелката. Общо седем души са арестувани. Целта на тази масирана атака бе да се залови соченият за мозък на кървавия терор – белгиецът Абделхамид Абауд. Тогава в името на свободна Франция пада и женската овчарка.

Дизел е обучена да намира експлозиви

Дизел, която е от породата Малиноа, разновидност на белгийско овчарско куче, е била убита от терористите по време на акцията, съобщи на Туитър акаунта си френската полиция.

Познавачите на френското спецзвено RAID обясняват, че тези овчарки са обучени да надушват експлозиви.

Такава е била и последната задача на овчарката – тя е влязла в жилището, обитавано от атентаторите, за да търси бомби. Полицаите спазили правилника и я пуснали първа. Какво точно е станало не е ясно – според някои източници, кучето се е хвърлило върху колана на жената камикадзе и така загинало, като спасило десетки полицаи. Тя е стреляла по него и след това е активирала джихадисткия си пояс.

Жандармерийските части предпочитат именно тази порода заради бързината и ръста им. Обикновено обучените четириноги излизат в пенсия след седем или осем години служба.

Масова скръб за овчарката

“Тя умря за Франция”, “Уважаваме смелостта ти”, “RIP, мело куче”, са само част от съобщенията, които заливат Туитър, наред с горния хаштаг.

Новината действително съкруши сърцата на хиляди интернет потребители, отбелязват световните медии.

Международната организация PETA публикува комюнике, с което отдава почит към кучето, изпълнило дълга си.

Дни по-късно стана ясно, че Русия ще подари на Франция кученце, което да смени героично загиналата полицейска овчарка Дизел.

 

 

 

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...