БЪЛГАРИЯ, Общество

По-малко пари за администрация в МВР и повече за служителите на терен

От Реформаторския блок настояват за спешна оптимизация на администрацията в МВР. Ограничаването на средствата за администрация ще позволи пренасочване към служителите на МВР на терен и за закупуване на техника. Това заяви пред БНР говорителят на коалицията Димитър Делчев по повод полицейските протести.

“Реформа в МВР трябва да се проведе. Ние не го оспорваме, а даже настояваме за това. Трябва да се оптимизира начинът на разходване на средствата в системата на МВР. Няма как да очакваме отнякъде да се вземе, за да се даде на ведомството”, каза още Делчев.

Трябва да се ограничат средствата, които се харчат за администрация, и те да се насочат към хората, които са на терен. По този начин ще се постигне мотивиране и ще има средства да се закупи необходимата материална база, посочи говорителят на РБ.

По думите му формацията “в никакъв случай не може да се говори”, че подкрепя или пък отхвърля протеста на служителите от сектор “Сигурност”, но той трябва да се осъществява в рамките на закона. Реформата пък трябва да е предвидима, поетапна и публична – в диалог със синдикатите и МВР. Затова Реформаторите са помолили вътрешния министър Румяна Бъчварова да подобри диалога.

За целите на управляващата коалиция след резултата от местните избори Димитър Делчев заяви, че управленческата формула е затвърдена и оттук нататък ще се работи по важните цели като реформите в съдебната система, образованието и здравеопазването.

Коментирайте от Фейсбук

Leave a Reply


* Задължително поле

Следвайте ни в:
Facebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinrssmail
Анкетата на Форум

Ще решат ли т. нар бежанци демографската криза на България и Европа?

  • Не, те нямат място тук (58%, 135 Votes)
  • Не, те живеят в средновековието (30%, 70 Votes)
  • Да, имаме нужда от тях (5%, 12 Votes)
  • Да, Европа умира (4%, 10 Votes)
  • Въставаме, посегнат ли на жените (2%, 4 Votes)

Гласували общо: 231

Loading ... Loading ...